miercuri, 1 august 2018

Dansatoarea lui Degas de Kathryn Wagner

Un roman intens si interesant despre adevarata fata a lumii artei.Povestea este una de dragoste,pe alocuri atipica,dramatica dar si romantica.
Un roman ce imbracata frumos o arta consacrata,baletul si pictura creand un ansamblu inedit ca si tematica.Ca si pictor reprezentant este Edgar Degas,nici ca se putea mai bine,unul din artistii care au studiat fatadele baletului din toate unghiurile.
Autoarea reda frumusetea si maiestria Parisului,orasul luminii si al artelor cu un avant uimitor facandu-te sa devorezi romanul pentru detaliile inedite atat arhitecturale cat si peisagistice.
Image result for dansatoarea lui degasPersonajele mi se par putin divizate pe categorii,cum ar pictori excentrici,doamnele educate si elegante cat si tarancile prost imbracate si cu mainile batatorite de munca.
Avem parte si de o descriere tehnica a pasilor de balet,cu termeni caracteristi domeniului ceea ce indica un studiu acerb din partea autoarei,pentru a evoca cat mai autentic o poveste frumoasa si scandaloasa.
Personajul principal al romanului,Alexandrie,vrea sa-si indeplineasca visul de a deveni prim-balerina,si sa devine cunoscuta in toata Franta.O muncitoare fara egal,prietenoasa si deschisa,se loveste de tot felul de oameni in drumul spre succes,caci este greu sa raspensti intr-o lume dominate de pile si oameni corupti.
Finalul mie mi-a placut desi un pic trist,el nu e lacrimogen dar nici fericit pentru anumite personaje,dar in general,Alexandrie se  gaseste implinita.
Coperta este interesanta,potrivita tematicii abordate,ceea ce reprezinta un plus pentru roman,deoarece intregeste imaginea romanului facandu-l mai atractiv si mai interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu