luni, 6 martie 2017

Avocatul strazii de John Grisham

Romanul asta e cu siguranta cel mai bun roman de la  Grisham pe care l-am citit.Complex,sensibil,seducator,cu personaje puternice,masculine,feroce,avare dupa bani,dar si inteligente si sigure pe ele,creaza o senzatie electrizanta,pe care nu o intlnesti decat la romanele cu adevar superbe.Asa este si acest roman.
Momentele spontane nu apar,dar modul alert in care este asternuta povestea te transpune 100/100 in poveste,si te pune in pielea personajelor.
Ideea vogabondajului este destul de inovativa pentru ca nu am mai intalnit o asemenea idee,iar autorul are puncte in plus pentru implicarea emotionala de care da dovada.
Personajul principal Michael Brock traieste un moment critic alege sa decada de pe piedestalul banilor,si se arunca in lumea mizerabila a strazii,loc ce-l sensibileaza pe acesta si il creaza in martir,un aparator al nedreptailor si a oamenilor fara adapost.
In acest roman,Grisham nu abuzeaza de legislatie si nu devine agasant prin terminologia tipicara de avocat,foloseste un limbaj natural care te rapeste si te face sa intri iremediabil in mintea personajului.
Romanul se dovedeste a fi unul spihologic,deoarece intra in meandrele complicate ale mintii oamenilor strazii,a mentalitatii unui avocat,si de altfel in mintea unui om ce a stat pe prapastia mortii.
Este cu siguranta un roman bun,pe care il recomand celor care vor sa vada mentalitatea vietii de strada,rautatile si injosirile pe care le sufera,fara nici o reactie din partea lumii "sus" pus in clasamentul social.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu