joi, 6 octombrie 2016

Texas! Sage de Sandra Brown

Am fost destul de curios in privinta cartii deoarece nu am mai citit nimic de la aceasta autoare.Stiam doar ca scrie romane romantice,in care dragostea pluteste peste ,inclusive in aer.
Personajele principale ,Sage Tyler si Harlam Boyd sunt uniti prin destinele lor opuse,unul crescut fara familie altul in sanul unei familii mult prea sufocanta.
Poveasta este dupa mine,un bildungsroman,intr-un personajele beneficiaza de oevolutie,putin c-am spontana si rapida,sub efectul inevitabil al iubirii guvernate de acelasi scop (gasirea independentei individuale).
Ceea ce mi se pare tipic in poveste este faptul ca cei doi se intalnesc in momentul in care Sage este parasita in pragul unei petreceri care trebuia sa-i asigure logodna.Aparitia lui Harlam declanseaza iubirea la prima vedere.Din nou,tipic romanelor de acest gen.
Apoi dupa ce afla ca Harlam e noul angajat al firmei de foraj al familiei ei,i se destainuie ca firma este in colaps finaciar.
Harlam creaza un sistem care ar putea salva compania,iar telul comun ii apropie pe cei doi.
Astfel cei doi pornesc intr-o calatorie  care ameninta sa se tranforme intr-o vijelie sexuala,in care cei doi se lupta sa-si tina in fraul dorintele interzise,ceea ce evident se dovedeste a fi imposibil.
Totul mi se parea ca devine plictisitor,pana incepe sa se descopere trecutul lui Harlam.El nu este atat de sarac cum vrea sa para,logic,Sage nu e atat de idioata,desi nici desteapta ni mi se pare.
Reuseste prin farmec sa salveze compania,si sa ramana insarcinata,cliseic pentru romanele de acest gen.
Totusi,recunosc ca mi-a placut stilul autoarei de a descrie actiunea si personajele,desi motivul si evolutia iubirii mi se pare trasa de par.Colac peste pupaza,in epilogul cartii,Sage nste un baietel,firma are success,iar cei doi traiesc bine-mersi pana la batranete.
Desi povestea de dragoste a fost mediocra,cartea in sine a reusit sa-mi transmita elementele dorite de autoare,povestea adolescentina dintre doi adulti cat si imagini ale unei familii
unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu