miercuri, 15 martie 2017

Rochia aurie de Theo Anghel

Desi o cunosc pe autoare am citit cartea cu sufletul la gura si cu un interes nepamantean.Theo e genul de femeie care te seduce din priviri,si te face prizonierul cuvintelor de la prima pagina si de la prima fraza rostita.Are acest dar,care in ultimul timp a devenit un drog printre autorii si autoarele locale,desi nu toti ajung la o astfel de performanta.
Nu pot sa mint,dar Ana,personajul principal, e fermecatoare,e sarcastica,fluida, lava in stara activa.
M-am simtit atras permanent de ea,deoarece ea reprezinta idealul femeii perfecte,tema des intalnita in romanele de dragoste,dar o imagine indepartata a realitatii.
Theo ne da detaliile potrivite si suficiente,fara sa plictiseasca,iar asa putem sa o vizualizam pe Ana,dar si pe restul intr-o maniera 3-D.Desi ea a fost practic in centru,autoarea nu-si abandoneaza celelalte personaje,cum se intampla uneori,din contra,ea ne tine la curent in paralel cu tot ce misca si se materializeaza in jurul celorlalti,asta rezultant doar din munca si sutele de incercari pe care autoarea le-a depus pentru ajunge la aceasta varianta finala absolut superba.
Nu atinge nivelul siropos de iubire,dar o dozeaza treptat,in faze succesive datorita faptului ca vrea sa se apropie cat mai fidel de realitate.Iubirea nu ia nastere spontan,dintr-o scanteie ,ca focul,ea are nevoie de timp sa se dezvolte intre cei doi,pentru ai mistuii cu totul pe indragostiti.
Sarcasmul lui Theo e molipsitor,te face sa razi,si da un aer mai comic actiunii risipind orice senzatie de plictiseala.
Coperta mi se pare destul de simpla dar sugestiva,desi auriul rochiel se vede extrem de putin in coltul din stanga jos.
E prima carte din aceasta colectie pe care o citesc,mi-a placut si astfel v-o pot recomanda cu incredere.Theo e o romantica prin stilul ei de a fi,iar acest lucru se reflecta perfect in romanele ei,personajele fiind sensibile,pasionale si frumoase.
As putea scrie romane despre cat de mult mi-a placut aceasta carte,dar ma opresc aici deoarece vreau sa descopar si alte carti de la Quantum,o editura tanara ce promita sa scoata la inaintare tineri talentati in arta scrisului.Sper ca intr-o zi voi ajunge si eu sub aripa lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu