vineri, 12 ianuarie 2018

Gazda de Stephenie Meyer

Cand este vorba sa o citesc pe Meyer mereu am unele retineri,daca imi va placea,daca nu,daca se va ridica la nivelul asteptarilor,ori va avea o cadere rapida si dezamagitoare.
Povestea mi-a placut,un distopic reusit si foarte bine incadrat in genul fantasy,plus o mica doza de romantism,bine dozat si plasat in punctele cheie ale romanului.
Autoarea pune accent pe incadrarea si descrierea personajelor,scotand in evidenta atuurile si defecte pe care le presupune o invazie extraterestra,din perspectiva unui extraterestru.Suna ciudat,dar in ansamblu este foarte simplu si bine delimitat.
Lumea noastra,asa cum o stim noi este pe cale de extintie.Un intrus tacut si subtil fura corpurile oamenilor,trasformandu-le in case pentru invadatori.Unii ar spune o tema cliseica,dar eu spun ca e perfecta din mai multe.
Unul,tematica este asemanatoare cu filmele Sf pe care le vad,dar stilul cursiv si descrierile superbe demonstreaza granita dintre filme si carte.Desi nu sunt multe chestii wow in carte,simplitatea este esentiala si te face sa vrei sa citesti mai mult.Asta si curiozitatea starnita la maxim.
Doi,personajele si in special Melanie,personajul principal alaturi de Ratacitoarea,spiritul care-i controleaza corpul,fac deliciul romanului.Ele sunt puse in tot felul de actiuni,care le face prietene si ii schimba si mentalitatea spiritului,facand-o sa vada greselile pe care le face neamul ei asuprind specia umana.
Trei,felul in care suflete fac o invazie blanda,nealterand corpurile oamenilor.Sunt descrise atat de bine incat le intelegi felul de gandire si actionare.Cred ca aici merge sa mentionez si faptul ca numele extraterestrului vine de la multele calatorii pe planetele pe care le-a colonizat.Descrierile lor sunt uimitoarea,practic iti taie respiratia si te proiecteaza in mijlocul locurilor prin intensitatea frumoasa pe care o tese cu ajutorul descrierilor.
Finalul este inca un aspect pentru care o vei iubi pe Meyer,Stie sa fie autentica,originala,si sentimentala creand senzatia de mai mult si de implinire in acelasi timp prin finalurile fericite pe care le scrie.
Desi sentimentul pe care-l am e ca se incheie o poveste superba cu niste personaje memorabile,stiu sigur ca asta e romanul cel mai potrivit cu care sa incep un nou  an plin de provocari literare surpinzatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu