miercuri, 30 decembrie 2015

Top 3 2015 -final de an

 Uite ca 2015 isi inchide capitolul,lasand o alta fila din cartea vietii sa treaca.Vrand sa fiu mai original decat alti blogeri,in loc de top 10 voi face un top 3 cele mai bune carti ale anului justificandu-va alegerea facuta,iar la final o sa va impartasesc o lista de carti pentru 2016,asteptand bineinteles si propunerile voastre.
 Sincer ideea unui top 10 carti ma incanta la inceput,dar dupa inistentele unei prietene (multumesc onix) ,si dupa ce mi-am dat seama ca nu as fi original am adus in scena un top 3 .Mi-a fost greu sa aleg,deoarece am citit in 2015 multe carti interesante,dar trebuie sa le diferentiez pe cele care cu adevarat mi-au facut anul de neuitat.
Deci fara alte cuvinte sa incepem:
               Pozitia a treia in TOP 3 apartine romanului Nymphette_dark99 de Cristina Nemerovski.Romanul este unul fictional,dar stilul autorei il pune intr-o lumina cat mai realista.Am ajuns intamplator sa citesc cartea,nestiind mare lucru despre roman,dar nu regret nicio clipa alegerea facuta.Este intradevar un roman bine scris,cu actiune,suspans si momente in care am ras fara incetare.
              Pozitia a doua in TOP 3 este ocupat de romanul Provocarea de Simona Stoica.Mi-a placut fluxul de imagini redat da autoare,faptul ca descrierile sunt bine dozate,creand niste imagini greu de descris in cuvinte.Este compus din doua volume ,si cred nu am cum sa le diferentiez in top fiindca mi-au placut la fel de mult amandoua.
           Pozitia fruntasa in TOP 3 este ocupat de romanul Ultimul avanpost de Lavinia Calina.Un roman extraordinar scris care se apropie cu maiestrie de pretentiile trilogiei mele preferate Divergent.Actiune frumos illustrate,personaje pe care le iubesti din prima pagina,rasturnari de situatie si iubiri mincinoase.
Nu am pus la socoteala romanul Regele Furtunilor fiindca maine o s-al termin probabil,si nu ar fi fost corect .
Acum,cum spuneam mai sus o sa spun romanele pe care le voi citi,insa nu si autorii pentru ca ar dura extreme de mult,insa o sa-i regasiti in recenzi.
Orix si Crake
Pretul succesului
Celebritate
Zona zero
Blestemul din Swoon
Labirintul vol 1
Cersetoarea de la podul artelor
Ultima cucerire
Crima in direct
Dracula
Pasarea spin
Nu este incheiata lista si cu siguranta ca vor mai fi adaugate carti,dar am vrut sa va impartasesc lecturile mele pe 2016.
Ordinea in care le voi citi nu este aceasta.

Si ca un ultim fapt,am de gand sa scriu o poveste conceputa de mine,care vine curand!
Un 2016 cat mai frumos va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu