joi, 28 septembrie 2017

Omul pictat de Peter V. Brett

Acest prim volum al seriei Demon este un antidot impotriva plictiselii,unul dintre cele mai interesante romane pe care l-am citit anul acesta.
Desi poate parea la inceput putin incalcit datorita celor trei planuri in care se situeaza povestea (trei personaje,din diferite locuri ),spre final destinele li se unesc si lupta devine un tot unit pentru cei trei protagonisti.
Lumea e prizoniera unor mostri care rasar noaptea si ucid fara mila tot ce se misca.Ideea mi se pare destula de comuna mai ales ca multe jocuri au aceasta tema,dar are unele diferente in ce priveste desfasurarea aventurii.
Personajele sunt descrise in amanunt,fiecare gest si decizie dovedindu-se utila in a le intelege modul de gandire.Sunt personaje intelinte dar cu povesti de viata triste,iar asta cred ca este motivul pe care il au sau motivul intalnirii celor trei.
Descrierile sunt motivul pentru care nu am putut sa ma opresc din citit,sunt atat de misto scrise incat e greu sa o lasi din mana,parca sunt vrajite au o magie pura care te impiedica din a  te o opri.Dar cine naiba ar vrea sa se opreasca cand lumea asa cum o stim noi e pe cale sa se incheie.
Dar pentru ei mai e o speranta numita Arlen sau Glifatul,un barbat neifricat care duce un razboi neintrerupt cu creaturile care-i asupresc pe oamenii slabi si fara aparare.De fapt spre finalul primei carti acesta ii invata pe oameni ca nu au de ce sa se teama de miezingi,creaturile care stapanesc planeta ,si ii invata ca speranta ii a recupera planeta si a-si reface viata asa cum era inainte de venirea lor este posibila numai prin lupta.
Un roman puternic despre lupta,curaj, despre a nu te pierde pe tine  in toiul unei lupte,de a vedea dincolo de aparente si  ca unitatea este mai puternica decat toate iar daca te pierzi chiar si un minut esti sortit pieirii.
Recomand cartea tutuor celor care vor sa guste din otrava geniala al unui maiestru al Sf-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu