luni, 26 decembrie 2016

Luna Noua de Stephenie Meyer

A doua parte a seriei Amurg a reusit din nou sa ma impresioneze prin descrierile superbe,un fir narativ fluid si personaje memorabile (aici sunt bineinteles ca sunt si exceptii).
Luna Noua mi-a captat atentia prin inceputul volcanic,promitator,desi un pic enervant.Edward iar o amageste pe Bella ,iar de ziua ei,cand se taie accidental si Jasper isi pierde controlul,toata familia Cullen se pregatesc sa iasa din scena,sa fuga ca niste lasi lasand-o pe Bella vulnerabila,ranita,si cu inima zdrobita.
Atunci Bella fave un lucru neasteptat,cel putin pentru mine.Se arunca in bratele lui Jacob Black,un personaj enigmatic,captivant si inconjurat de secrete.M-am bucurat cand Bella si-a schimbat orientarile romantice pentru ca nu mi-a placut niciodata relatia ei cu Bella.Mi se parea prea ridicola.Si naiva.
Totul bine si frumos.Ma bucuram ca scap de lumea vampirilor si a strigoilor razbunatori,ca mai apoi sa ma infior cand Meyer ne face cunostinta cu alte creaturi :varcolacii,un clan de oameni-lup din care face parte si Jacob.
Bella clar este un magnet de necazuri si o chemare puternica pentru creaturile fantastice.
Mi-a pacut schimbarea si evolutia Bellei,decizia de a incerca provocari si sporturi extreme,adrenaliza trecand prin pagina precum o sageata arzand.
Descrierile spectaculoase,imaginile unice,peisaje pitoresti care iti taie la propriu respiratia,aduc originalitate romanului,imbracandu-l intr-o aura feerica,cu mici straluciri de diamante.
Poate romanul are hibe,toate au daca citesti cu atentie,dar mie unul mi-a placut mult acest roman,puterea de atractie cu care autoarea te intampina pe fiecare pagina,capitol dupa capitol,pas cu pas spre un final fericit.Toate povestile frumoase au finaluri fericite,doar ca pe asta nu prea vreau sa-l gust.
Decizia Bellei de a ramane cu Edward,si apoi hotararea ei de a deveni nemuritoare,ceea ce nu se petrece,cel putin nu acum,aici in volumul doi,nu ma surprinde foarte mult,deoarece obsesia Belllei,Ewduard,vampirul chipes si sexy.
Coperta desi simpla are ceva extrem de atragator,ca de altfel toate celelalte din serie.Simplitatea nu e intodeauna  rea,reusete sa fie si tragatoare.
Nu pot decat sa spun ca acest roman mi-a colorat sarbatorile de iarna,facand acest Craciun memorabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu