joi, 8 iunie 2017

Incercarile focului de James Dashner

Al doilea volum al celebrei serii Labirintul,difera extrem de mult de pelicula existenta.
Ok,am fost placut surprins de noua directie in care este indreptata actiunea,modul cum autorul focalizeaza perpectivele,totul confera povestii unicitate si dorinta de a a continua lectura.
Actiunea ramane alerta,cu obisnuitul mister si descrieri rapitoare,dar mai apar cateva personaje.
Autorul introduce niste personaje si le incadreaza atat de bine in peisaj incat nu le faci diferenta de celelalte care sunt prezente.
Dupa ce sunt scosi din labirint,Poienarii se lovesc de alta problema :supravietuirea intr-un loc numit Tinutul Parjolit,o lupta contra cronometru cu niste fiinte mistuite de o boala,Arsita care le distruge creiere si scoate din ei umanitatea.
Nu prea am sintit socul personajelor fiind aruncati in mijlocul unei lupte,dar asta doar fiindca au dus in labirint un alt fel de lupta.
Mi se pare interesant ce face autorul din Teresa,pentru ca o manipuleaza si o scoate ceva timp din poveste,iar asta este un fel de evolutie a lui Thomas,deoarece intalneste alta fata,Brenda,o Defecta care se pare ca  il vindeca de tot ce reprezenta Theresa.
Am trait suspansul inserat de autor bucata cu bucata,intrat practic in mijlocul peisajelor,dezolante ce e drept,dar uimitoare si palpitante,un refugiu divin din calea plictiselii.
Rau se dovedeste a fi sursa fiecarui dezastru al lui Thomas,dar acesta desi ii uraste tot tinde spre speranta ca vor gasi un leac impotriva acestei boli ce decimeaza planeta,desi e un vis greu de atins.
Finalul este frumos o noua speranta pentru rasa umana si un nou punct de plecare pentru aventurile din cel de-al treilea volum.
Coperta nu prea impresioneaza,in schimb povestea se ridica si chiar depseste primul volum,asa ca doritori de Sf aceasta este cartea voastra !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu