vineri, 27 octombrie 2017

De Neinvins de Laura Hillenbrand

Desi nu citesc multe biografii,trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca mi-a placut mult de tot.Un roman exceptional care bate cu mult pelicula,care mi se pare extrem de prost realizat,si nu prea ma captivat.
In schimb cartea merita citita pentru nu dezamageste.
Image result for de neinvinsAm fost curios,chiar si in momentele in care amanuntele si descrierea ma plasau intr-un uragan de imagini si senzatii atat de realist incat nu  ma puteam dezlipi de paginile vrajite de cuvintele Laurei.
Desi totul este real,si nu asa ca spun eu,in supsol se gsesc unele detalii de extractie a informatiilor,cele mai mult fiind interviuri telefonice.
Un roman despre un erou,un ambitios,un om care depaseste granitele chiar si atunci cand nu poate.Romanul ne pune in fata celui De-al doilea razboi mondial,cea mai violenta amintire a lui Louis Zamperini,sportiv olimpic recnoscut din perioada respectiva.
E o poveste nu tragic,dar melancolina,ne spune povestea supravietuirii pe o barca gonflabila in mijlocul oceanului,vanat mereu de rechini,apoi lpta prizonieratului japonez,si sechelele pe care le capata dupa ce razboiul a luat sfarsit.
Mi se pare uimitor cum autoarea creaza locurile cu o mana magica,cu detalii multe si savuroase,intr-un stil spumos,si da viata unui om care evolueaza de la talhar,la olimpic si in final un norocos supravietuitor al lagarului japonez.
O poveste greu de uitat,cu personaje celebre si un sportiv ambitios sunt ingredientele unei biografii superbe si de mare succes.Aceasta scriere minunata mi-a dat curajul sa mai citesc biografii,deoarece sunt niste povesti,unele cel putin,care merita descoperite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu