sâmbătă, 2 septembrie 2017

Casa de sticla de Amanda Quick

Acest roman frumos construit reuseste sa-mi creeze imagini si calatorii spre locuri minunate si de neuitat ca tot ce reprezinta universul Amandei Quick.
Image result for casa de sticla amanda quickAmanda are magia de a construi o naratiune care te vrajeste inca de la inceput,te face apoi prizonierul romanului,apoi dupa ce faci pauza te cheama parca sa o termini.Asta e senzatia fiecarui nou roman al scriitoarei americane.
Romantismul este prezent aici,mai timid la inceput apoi tot mai vulcanic etalat,sentimentele devin similare atunci cand sunt obligati sa locuiansca in aceasi cas.
Titlul e oarecum adevarat,deoarece casa este in mare parte din oglinzi si sticla,un decor inebunitor,sublim pentru ce reprezinta universul Eugeniei,protagonista romanului.Ei bine,practic romanele Amandei contin doua personaje centrale,descrie deseori in paralel.Asta se intampla aici,daca unul este cunascator al artei cu sticla,altul stie doar ca berea e mai buna intr-un recipient de sticla..
Poate aspectul asta ii determine sa se implice intr-o relatie,asta si faptul ca sunt pe urmele unor mistere ce asteapta sa fie elucidate.
Suspansul ca de fiecare data e prezent,lichid si bineintrodus prin descriere care emana uneori romantism,alteori iti pune sangele in miscare.
Coperta este un atuu,si tin musai sa pretind asta pentru ca este o grafie ce iti fura ochiul,mai ales tipa si rochia pe care o poarta,cat si barbatul misterios din spatele ei,mai in umbra dar oarecum prezent in viata protagonistei,o ilustrare ingenioasa a ceea ce se intampla in roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu