marți, 29 august 2017

Evantaiul lui Yasumi de Jocelyne Godard


Romanul este o adevarata fresca a societatii antice japoneze.
Talentul indiscutabil al autoarei dezvaluie file incarcate de istorie si sensibilitate,un personaj feminin tanar,frumos,delicat,care vrea sa iasa din notorietate la curtea imperiului japonez.
Protagonista romanului,Yasumi ,vine in Kyoto dupa ce pierde totul in satul natal.Scopul ei e de a-si reabilita numele la curte dar si de a trece peste durerrea pierderii rudelor ei.
Desi romanul este unul frumos lin,o poveste despre regasirea de sine intr-o lume a barbatilor,tanara protagonista reuseste sa ne uimeasca prin istetimea si frumusetea ei,avantaje ce o ajuta in capitala sa se faca cunoscuta.Desi drumul lin de la inceput capata obstacole din ce in ce mai complicate,aceasta ne demostreaza ca lupta si nerenuntarea de la scopul propus are mereu un final fericit.
Zbuciumul lui Yasumi este raspatit,in cele din urma,iar isi vede viata si scopul implinit.
Descrierile sunt extrem de reusite,aproape iti taie respiratia,iar povestea de dragoste a lui Yasumi este tandra si plina de afectiune,incat te simti langa ea,simtind fiecare senzatie.Autoarea are darul de a te introduce intr-o lume delicata,a ceremoniilor complicate,o lme a matasii si a razboiului,o lume imprevizibila in care fiecare alegere are o consecinta.
Un roman fluid care mi-a placut extrem de mult,a reusit sa-mi dea cele mai frumoase trairi si experiente,a creat o lume greu de uitat,si un personaj istoric memorabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu