marți, 20 martie 2018

Eu sunt numarul patru Pittacus Lore

Un inceput de serie frumos,spectaculos,dinamic si abundent in idei noi .
Tema pe care o propune trilogia nu e una noua pe piata literara,dar modul cum e scrisa,personajele ritmul alert al actiunii fac un roman numai bun de citit pe vreme rea.
Image result for eu sunt numarul patruPersonajul principaleste un extraterestru care este pe Pamant impreuna cu tutorele lui pentru a se ascunde de alti extraterestrii,mogadorieni,care le-au distrus casa ,planeta Lorien.Numele sunt simpatice si usor de asimilat.
Actiunea e prezenta mereu,suspansul creste treptat,iar pe parcursul romanului se intampla diverse lucruri care declanseaza noi actiuni.Mi se pare interesant faptul ca exista o poveste de dragoste,flashbackuri,elemente de Sf combinat cu un romance si suspans si actiune.
Personajelechiar daca sunt episodice,sau principale,autorul ii descrie si ne face sa intelegem fiecare gand,actiune,miscare si mod de a actiona.
Puterile lui John,numele pe care si-l ia de aceasta data este banal la prima vedere.Nu anticipeaza nimic din ce urmeaza sa se intample.
Coperta,mie imi place super mult,ca si celelalte din serie,un element care atrage atentia,iar coperta 4 este nu da informatii cu privire la carte,e un fel de slogan,sau nu stiu exact cum sa-l catalaghez.
Un inceput interesant de serie care te face sa vrei din ce in ce mai mult din talentul autorului,sa vedem cum evolueaza din punct de vedere al actiunii si al interactiunii dintre mogadorienii si loricii,extraterestrii care poarta razboiul lor pe planeta noastra,desi se integreaza bine in peisaj.
Finalul este trist,din oricare punct de vedere ai privi.Nu e vorba de pierdere, fiindca exista o mare lupta care se lasa cu multe pierderi ,in ambele cazuri,apoi cu fuga protagonistilor.
In roman e prezentat putin si Sase,un alt lorien ca si John pe care totusi il prezinta sumar,urmand sa-l dezvolte in romanul urmator.
Un must-read al iubitorilor SF,o incursie mistica intr-o lume cunoscuta dar totusi bizara,in care toti sunt cineva si totusi pot fi altcineva.Un roman excelent,care te prinde in vraja si actiunea lui si te face sa ceri din ce in ce mai mult,atat de la actiune si personaje si din partea autorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu