joi, 5 mai 2016

Wyrm de Orson Scott Card

Un roman Sf exceptional scris,o abordare frumoasa a unei teme unice pentru mine din domeniu,dar cu un stil foarte alert si placut oricarui iubitor de SF si nu numai.
Patience este un personaj complex creionat,cu trasaturile bine definite,cu niste actiuni apparent simple,dar care cuprinde in acelasi timp detaliile necesare,increzator si bine intentionat.Ea este antrenata ca asasin si are ca misiune sal omoare pe ultimul wyrm de pe Imakulata.
Imakulata este o lume noua,care desi seamana cu Terra,are cateva diferente,iar autorul le evidentiaza foarte detaliat in roman.
Povestea nu este lipsita de creature mistice,wxtrterestre,combinatii rezultate din impreunarile din oameni si animale,etc.O parte interesanta a cartii este varsta frageda a protagonistei,dar din cate inteleg Card exploreaza profunzimile copilului folosindu-l in cele mai iesite din comun situatii,asta demostrand si in prezentul roman.
Nu ve-ti fi ocoliti de prietenii neasteptate,tradari,momente de dragoste (desi putine foarte interesante),suspans actiuni,batalii sangeroase.
Drept concluzie daca nu citit aceasta carte inseamna ca nu iubiti genul SF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu