marți, 14 februarie 2017

Talion :Revenantul de Michael A.Stackpole

Primul volum al seriei se dovedeste a fi o reusita absoluta din partea talentatului autor.Actiunea desi este plasata intr-o lume noua,creata din bogata imaginatie a autorului,pot afirma faptul ca seamana un pic cu deserturile si unele castele sau citadele de pe Terra.
Desi la inceput nu am inteles exact simetria cu care era scrisa cartea,respectiv viziunile pe care autorul ni le prezinta cu atata maiestrie,dar in timp ce citeam usor,usor lumina s-a ivit si cartea a devenit minunata.
As minti daca as spune ca nu stiam ce asteptari aveam de la carte,pentru ca mereu un SF bun reuseste sa ma ingenuncheze si sa ma seduca iremediabil.
In viziunea naratorului Talionii sunt aparatori,politistii regatelor iar acestia ii protejeaza pe cei aflati la ananghie si omoara infractorii si creaturile intunericului.Aceste creaturi m-au seduz prin forta si vitalitatea pe care o emana printr-o aura mistica si demonica,un fel de iad dezlantuit pe un pamant metamorfozat dupa obsesiile autorului.
Fiind prima carte din serie era de asteptat ca volumul de informatii va fi mare,dar asta nu mi-a indus teroare sau frica,deoarece iubesc aceste volume datorita faptului ca te prind imediat in mrejele ei ca intr-o iubire blestemata.
Ha!,ca tot e ziua iubaretilor,romanul creeaza si o poveste de iubire dintre doi talioni,dar finalul nu e cel asteptat sau inchipuit,e unul trist (VA PRINDETI VOI DE CE).
Ca ansamblu romanul este o reusita din toate punctele de vedere,intrucat prezinta toate calitatile unui  roman de succes.
Coperta este superba  !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu